Terug naar nieuws

Hoe webdesigners jouw website klaar kunnen stomen voor SEO

Hoe webdesigners jouw website klaar kunnen stomen voor SEO

Een nieuwe website laten bouwen door webdesigners is erg aantrekkelijk, maar kunnen zij er ook voor zorgen dat jouw website voorzien is van een geïntegreerde SEO-aanpak? Ja! Webdesigners kunnen diverse stappen ondernemen om jouw website te optimaliseren om hoger in de zoekmachines te komen. Het is dus altijd van belang dat je jouw wensen voor de website goed overlegd met de webdesigners! Na het lezen van dit artikel weet je precies wat de ontwerpers van jouw bedrijfswebsite kunnen doen om de website SEO-vriendelijk te maken.

De optimale structuur van jouw website

Wist je dat de structuur van de website een enorme invloed heeft op SEO? Voordat je aan de slag kunt gaan met het optimaliseren van de content en autoriteit vergaren, zul je namelijk eerst de basis van de website op orde moeten hebben. Dit kunnen de webdesigners eenvoudig voor je oppakken. Je kunt het best beginnen met het schetsen van een wireframe, waarop je uitlegt hoe jij de structuur van de website voor je ziet. Wat zijn de overkoepelende kopjes? Welke pagina’s vallen hieronder? Dit zijn allemaal vragen die je zult moeten beantwoorden voordat je website gebouwd kan worden. Je kunt dit natuurlijk aan de bouwers over laten, maar het is ook fijn om dit zelf op te pakken. Zo behoud je het overzicht!

Afbeeldingen op de juiste manier plaatsen

Zoals je misschien wel weet is het ontzettend van belang dat de afbeeldingen op jouw website goed laden. Als dit niet zo is, kan dit een groot effect hebben op de snelheid van jouw website. Google gaat hier binnenkort op straffen en je kunt hier maar beter zo snel mogelijk mee beginnen. Zorg ervoor – samen met de webdesigners – dat de afbeeldingen op de website op de juiste manier worden geladen én van de juiste grootte zijn. Met deze truc voorkom je dat je straks onderaan in de zoekmachines te vinden bent.

Een passende layout

Wist je dat het voor jouw website ook belangrijk is om de bezoekers een fijne ervaring te geven? Google merkt het namelijk als jouw website een goede layout heeft voor bezoekers; op mobiel én laptop. Zorg er dus voor dat de website gebruiksvriendelijk is opgebouwd en dat bezoekers zo lang mogelijk op jouw website blijven. Hiernaast is een goede interne linkstructuur van belang. Door een optimale interne linkstructuur kunnen bezoekers namelijk van de ene pagina naar de andere klikken. Hoe meer pagina’s de bezoekers zien, hoe beter voor jouw website.

Maak een planning en communiceer

Als je een website laat bouwen door een externe partij is het van belang dat je precies weet wat jouw wensen zijn. Maak een lijst op papier met jouw wensen en maak aantekeningen als je een gesprek met de designers hebt gehad. Doe je dit niet, dan kan het zomaar voorkomen dat de webdesigners zich niet aan de afspraken houden. Zo voorkom je mediator kosten bij het breken van een contract.

Succes met het bouwen van een nieuwe website voor jouw onderneming! Met de juiste SEO-strategie moet het lukken om genoeg bezoekers aan te spreken.