Terug naar nieuws

Een nieuwe website & SEO 

Een nieuwe website is reden voor een feestje. Het proces naar de nieuwe website is vaak een strijd. Maar wanneer deze strijd eindelijk klaar is, dan start de volgende strijd. Zichtbaar worden in Google. Er werd in het verleden ook vaak gesproken over Google Sandbox, waarbij een nieuwe website bewust uit de resultaten werden gelaten. Maar hard bewijs hiervoor is er niet. Hoe voorkom je schade bij een nieuwe website? Wij helpen je graag!

Start bij je oude website 

Start altijd bij je oude website. Breng in kaart welke pagina’s goed scoren en welke eigenlijk overbodig zijn. Zorg ervoor dat je duidelijk beeld hebt van alle pagina’s en welke pagina’s er komen op de nieuwe website. Zorg er vervolgens voor dat alle huidige pagina’s een 301 redirect krijgen naar de nieuwe omgeving. Zo geef je alle oude waarde door aan de nieuwe website

Maak je nieuwe website direct SEO waardig 

Een nieuwe website maken is niet alleen mooie design uitzoeken. Denk ook na over logische URL’s, voorkom duplicate content en technische issues. Zorg ervoor dat je tijdens de bouw alle schade al direct voorkomt. Zorg ervoor dat je website alleen benader is met een slash aan het einde of zonder. Zorg ervoor dat je robots.txt ready to go is en de sitemap klaar staat. Met andere woorden zorg ervoor dat de techniek klopt. 

Vervolgens kun je kijken naar de content. Ben je toe aan nieuwe content of zie je mogelijkheden tot verbetering? Ga hier dan ook direct mee aan de slag. Zo help je Google en de bezoeker. 

Vergeet ook niet je externe links. Heb je veel externe links doordat andere websites linken naar jouw website? Controleer ook deze links en laat deze links aanpassen. Zo is je backlinkprofiel ook weer up-to-date. 

Monitoren 

Staat je nieuwe website live? Dan is het noodzaak om de website goed te monitoren. Alleen op die manier weet je zeker dat alles goed gaat. Controleer de website op fouten, check Search Console of jouw positie goed blijft en of Google jouw website kan indexeren. Zo voorkom je verdriet op de lange termijn. 

Een nieuwe website maken is een proces, maar het vindbaar maken in Google ook. Zorg dus dat je goed samenwerkt met je developer en laat het vaak controleren door bijvoorbeeld een SEO specialist.