Terug naar nieuws

5 tips voor het verkrijgen van leads via jouw website

5 tips voor het verkrijgen van leads via jouw website

De ervaren website-eigenaar heeft er sowieso al weleens van gehoord: leads. Maar wat houdt het nu precies in en waarom is het zo belangrijk voor het succes van je website? Het Nederlandse woord voor leads is namelijk ‘spoor’ en dat is precies wat het is: het spoor dat een bezoeker achterlaat. Wanneer je vervolgens contact op kunt nemen met deze bezoeker
omdat je er een emailadres van hebt ontvangen, dan verandert de bezoeker in een lead. Dat is ontzettend handig want het stelt je in staat om een nieuwsbrief naar potentiele klanten te sturen. Daarom zetten wij 5 tips op een rij hoe je meer leads via je website kunt verkrijgen die wij zelf ook gehanteerd hebben bij één van onze klanten Haaer.nl. Op deze website is het belangrijk dat mensen een demo aanvraag doen voor een verlofapp. Middels deze app is het mogelijk verlofregistratie van je medewerkers te doen op een veel gemakkelijkere manier.

1. Maak duidelijk hoe bezoekers contact op kunnen nemen

Dit ligt natuurlijk behoorlijk voor de hand, maar vaak zien website-eigenaren dit over het hoofd. Zorg altijd dat er op de homepage zeer duidelijk contactgegevens staan aangegeven zodat het niet mis kan gaan.

2. Bied bezoekers een extraatje aan

Bezoekers zijn vanzelfsprekend niet geneigd om hun mailadres achter te laten. Geef daarom potentiële klanten een reden om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Bijvoorbeeld door interessante content te leveren aan abonnees of een kortingscode aan te bieden.

3. Maak gebruik van pop-ups

Niets vraagt namelijk meer aandacht dan een pop-up. Zo weet je in ieder geval zeker dat de bezoeker op de hoogte is van de mogelijkheid om zich in te schrijven voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief en dan kunnen ze zelf bepalen of ze daarop in willen gaan of niet.

4. Lever interessante content

Om ervoor te zorgen dat mensen hun contactgegevens achterlaten, moeten ze natuurlijk eerst überhaupt op je site terechtkomen. Maak je dus sterk voor kwalitatief goede content en Google zal je daarvoor belonen.

5. Zorg voor een duidelijke lay-out

Volledig in lijn met punt 1 en daarom ontzettend belangrijk: zorg dat je contactgegevens duidelijk vermeld staan op de website en maak dit zo opvallend en aantrekkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van click buttons die de bezoeker motiveren om door te klikken.