Terug naar nieuws

Waarom de snelheid van je site belangrijk is

Waarom de snelheid van je site belangrijk is

We hebben het allen weleens meegemaakt: surfen op een ontzettend trage website. Om gek van te worden, weten we. En toch zijn er op het internet veel websites te vinden die zich hier schuldig aan maken. Heel erg jammer, want een trage website jaagt bezoekers en potentiele klanten alleen maar weg. Gelukkig zijn er een hoop dingen die je kunt doen en kunt verbeteren als website-eigenaar om je site weer aantrekkelijk te maken voor bezoekers. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

De voordelen van een snelle site

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat bezoekers een snelle website meer waarderen dan een langzame website. Als je website namelijk telkens vastloopt tijdens het openen of laden van een nieuwe pagina, dan zullen bezoekers sneller weg klikken en niet meer terugkomen. Daarnaast is het verbeteren van de snelheid van je website ook voordelig voor je vindbaarheid in Google. Google beloont snelle websites namelijk en straft als het ware langzame websites af door ze niet bovenaan de zoekresultaten te presenteren. Dat doen ze zodat ze Google-bezoekers kunnen verzekeren van een snel antwoord op hun vraag of zoekopdracht. Iedere seconde telt, vindt Google. En hoe hoger je website komt te staan in de zoekresultaten, hoe meer je site bezocht zal worden.

Hoe krijg je het voor elkaar?

Allemaal leuk en aardig maar hoe zorg je ervoor dat je website inderdaad sneller wordt? Er zijn een aantal trucs die je toe kunt passen die gelijk resultaat bieden. Een belangrijk proces dat vaak ontzettend veel tijd kost, is het laden van afbeeldingen op de website. Eigenlijk is het vrij logisch: hoe groter de afbeelding, des te langer het duurt. Zorg dus dat je altijd je afbeeldingen comprimeert voordat je ze op je website zet. Bij Photoshop heb je zelfs een speciale optie om je afbeeldingen in een kleiner formaat op te slaan speciaal voor het web. Ook een optie kan zijn om gebruik te maken van caching en je site te comprimeren met .htaccess. Dit alles om ruimte en een hoop tijd te besparen.

Benieuwd of jouw website snel genoeg is of wil je zelf een snelle website? Neem contact met ons op!