Terug naar nieuws

Waarom kiezen voor een freelance SEO specialist? 

Wanneer je aan de slag gaat met je website, dan weet je dat online marketing daarbij hoort. Een steeds belangrijker onderdeel is SEO. Met SEO wordt je beter vindbaar in Google. Maar hoe doe je dat? Het is een complexe zaak. Daarom is het goed om een specialist in te schakelen, zoals een freelancer! 

Wat is een freelance SEO specialist? 

Een freelance SEO specialist is een professional die jouw website beter vindbaar maakt in Google. De specialist zorgt ervoor dat dat je met behulp van verschillende technieken beter zichtbaar bent en dus meer verkeer krijgt op je website. Een SEO specialist heeft zijn levenswerk ervan gemaakt dat jouw website kan stijgen binnen Google. Vaak starten deze specialisten als allround online marketeer en ontdekken gaande weg dat ze SEO het leukste vinden. En specialiseren zich hierin vervolgens. 

Wat doe een SEO specialist? 

Om te kunnen scoren in Google zijn er verschillende mogelijkheden. Maar alles start bij een grondig onderzoek. Zo moet de techniek van de website in orde zijn. De SEO specialist zal kijken of jouw website voldoet aan de eisen van een goede website. 

 

Vervolgens kijkt de specialist naar de content op je website. Voldoet deze aan de eisen om te kunnen stijgen in Google? En uiteraard wordt er gekeken op welke zoekwoorden jij wilt worden gevonden. Zo wordt er uiteindelijk een goede content planning opgesteld. Zodat de content aansluit op je doelgroep en waarop jij wilt worden gevonden. 

 

Tot slot kan de SEO specialist werken aan jouw backlinkprofiel met linkbuilding. Hierbij worden relevante en waardevolle links verzamelt, zodat je sneller kunt stijgen in de ranking van Google. 

 

Maar dit alles kan natuurlijk niet zonder een gedegen strategie. Een SEO specialist stelt dus ook altijd een gedegen plan op, zodat jij langdurig plezier hebt van de werkzaamheden. 

Wat mag je verwachten? 

Van een freelancer mag je veel verwachten eigenlijk. Maar in het geval van SEO moet je wel geduldig zijn. Wanneer je kiest voor een SEO traject is dit een langdurig traject. Je ziet niet direct resultaat, maar dit duurt eventjes. Dat is ook normaal. Vaak komen na zes maanden de eerste resultaten naar voren. 

 

Je mag dus verwachten dat je na een half jaar de eerste resultaten ziet in de zoekmachine. Misschien denk je nu, wat duurt dat lang. Maar dit is normaal en de resultaten zijn vaak van lange duur. Dus het is de investering zeker waard. 

 

Wil je graag andere zaken van online marketing werken? Dan kun je ook eerst een stap zetten met een freelance online marketeer. Hij heeft ook verstand van SEA en social media marketing. Zo kun je ook werken aan die facetten.