Terug naar nieuws
website

Tips voor een mooie & geoptimaliseerde website

Iedereen heeft een andere smaak als het gaat om een moderne en nette website. Wij zullen enkele voorbeelden met je doornemen zodat je wat inspiratie hebt. Ook is het belangrijk dat je website snel werkt en goed vindbaar is in de zoekmachine. Dus we zullen je ook vertellen hoe je een geoptimaliseerde website kunt krijgen.

Wat is een moderne en mooie website?

Er zijn verschillende opvattingen over wat moderne en mooie websites zijn. Zo houd het ene bedrijf van de ouderwetse maar klassieke uitstraling. Waar de andere juist weer gaat voor veel interactieve elementen en beweging op de website. Er is dus niet echt 1 standaard te noemen, dit komt doordat smaken nou eenmaal verschillen. Wel moet het altijd passen bij het logo van je bedrijf. Tijdens je zoektocht kun je het beste eens een kijkje nemen in de portfolio’s van webdesignbureaus. Zij hebben meestal al wat klanten geholpen en zo zie je welk maatwerk er mogelijk is.

Hoe zorg je voor een goede vindbaarheid in de zoekmachine?

Naast een mooie website wil je ook dat klanten je kunnen vinden. Vandaag de dag is dit nog belangrijker geworden door de corona crisis. Een website kun je vindbaar maken door bijvoorbeeld SEO gegevens in te vullen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld metagegevens en ALT tags, maar natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Laat dit altijd door je webdesigner of een marketing bureau doen. Zij hebben al vaker met het bijltje gehakt en weten dus precies wat er nodig is om jou vindbaar te maken. Voor CMS systemen zijn hier zelfs plugins voor. Hiermee ben je niet alleen in de zoekmachine vindbaar, maar ook op social media.

Wat kun je doen om de website sneller te laten werken

Een webdesigner kan verschillende dingen doen om een website sneller te laten werken. Zo kan hij of zij ervoor kiezen om de bestanden in moderne formaten te leveren. Ook zou je de afbeeldingen kunnen comprimeren zonder op de kwaliteit in te hoeven leveren. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een CDN (Content Delivery Network). Dit zorgt ervoor dat jouw website en afbeeldingen vanaf een andere locatie worden geladen. Een populaire dienst die hiervoor gebruikt wordt is Cloudflare. Je ziet dat deze website vaak vele malen sneller laden en dit beïnvloedt ook je positie in de zoekmachine. Met google fonts werkt je website nog sneller.

Wat zijn de voordelen hiervan?

De voordelen van een mooie en snelle website zijn ongekend. Wanneer je website helemaal af is en ook nog eens super snel werkt zullen de klanten een stuk positiever zijn. Heb je ook nog eens unieke producten of diensten dan gaat het balletje nog sneller rollen. Ook met een zoekmachine zoals Google zal dit verschil maken in de zoekresultaten. Dit wordt meegenomen in het bepalen van de positie in de zoekmachine. Ook moet je website voortaan geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Bijna de helft van alle zoekopdrachten wordt gedaan op een mobiel apparaat. Kortom genoeg om mee aan de slag te gaan!