Terug naar nieuws
google-responsive-website-design-even-more-important

Responsive design is beter vindbaar in Google

Responsive design is beter vindbaar in Google

Tegenwoordig is het belangrijk je website van een responsive design te voorzien, want internetgebruiken doen wij overal. Onderweg het bedrijfsadres opzoeken, tijdens de treinrit alvast je avondeten bestellen, of op de bank op zoek naar een nieuwe outfit. We kunnen (en willen) niet meer zonder onze smartphones en tablets. Hierbij zijn websites waarvan de pagina’s en content niet zich niet aanpassen aan het schermformaat een doorn in het oog. Voor je bezoekers een reden om de volgende zoekresultaten te openen. Als je website al gevonden wordt, want responsive websites zijn beter vindbaar in Google.

wat is responsive design1 websites voor alle schermformaten

Je kunt je online content op verschillende wijze presenteren op smartphones en tablets, maar een responsive design is op de lange termijn het gemakkelijkst. Met een geoptimaliseerde mobiele website schaalt je content mee met het schermformaat. Contentblokken verschuiven waarbij je aangeeft welke prioriteit hebben. Zo zorg je ervoor dat de belangrijkste content altijd bovenaan staat. Je hebt dus één website om te onderhouden. Sommige websites worden opgesplitst in een volledige en mobiele website of applicatie. Achter de schermen heb je er meer werk aan, omdat je aparte websites moet beheren. Tevens komt deze opsplitsing je vindbaarheid in Google niet ten goede.

Google vindt responsive websites belangrijk

Google maakt er geen geheim van mobiele websites belangrijk te vinden. Volgens het bedrijf bezoekt 94 procent van de Amerikaanse internetgebruikers websites vanaf hun smartphones. Reden genoeg om in de zoekresultaten voorrang te geven aan responsive designs. Als je tijdens de ontwikkeling van je website hiermee geen rekening houdt, is je website moeilijker te vinden in Google. Hierbij heeft Google voorkeur aan deze websites, omdat alle gebruikers identieke content te zien krijgen. Ongeacht het apparaat van je bezoeker. Kies je toch voor een losse mobiele site? Dan gaat dit je punten kosten bij de indexering van je website door Google.