Terug naar nieuws

Onderscheid jezelf middels betere content

Onderscheid jezelf middels betere content

Een van de pilaren van je website is content. Via content kun je je onderscheiden van je concurrenten. Echter kan het lastig zijn om betere teksten te bedenken. Je wilt je bezoeker prikkelen, maar niet overvallen met lange teksten. Daarnaast wil je de trends bij geboorte beschrijven in plaats een van de vele volgers te zijn. Je wilt je onderscheiden van de rest, terwijl je concurrenten vergelijkbare (of zelfs identieke) diensten bieden. Dit kan het schrijven van de perfecte tekst lastig maken. Maar content is meer dan alleen het publiceren van teksten. Alle onderdelen van je pagina er onderdeel van.

Zorg voor leesbare teksten

Goede content bestaat uit leesbare teksten welke de vragen van je bezoekers in een klap beantwoorden. Om het snelle gedrag van internetgebruikers te faciliteren, maak je gebruik van opsommingen, aansprekende tussenkopjes, en prikkelende startzinnen. Zorg ervoor dat je boven de knip van de pagina de belangrijkst informatie toont, maar wees er niet bang voor at de overige informatie niet gelezen wordt. Met goede teksten bovenaan kun je gebruikers naar de onderliggende teksten lokken. Zorg ook goed voor een leesbaar font en een fatsoenlijke lettergrootte. Je kunt beter een grotere dan kleinere lettergrootte gebruiken.

Maak je content visueel aantrekkelijk

Een pagina met alleen een lap tekst schrikt internetgebruikers af. Het oogt als veel werk en internetgebruikers zijn nu eenmaal lui. Je kunt je tekst beter doorbreken met visuele elementen zoals afbeeldingen, infographics, en video’s. Zorg voor afbeeldingen met een hoge resolutie en plaats er een om de 75 tot 100 woorden. Als je van videomateriaal gebruikmaakt, zorg ervoor dat de content ook (samengevat) tekstueel beschikbaar is. Niet iedereen heeft behoefte aan een video of is in de mogelijkheid de video te bekijken. Als je onderweg bent en geen oordopjes bij je hebt, wil je je medereizigers niet lastigvallen.