Terug naar nieuws

Mogelijkheden met website hosting

Ben je benieuwd naar de opties met website hosting? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Hostingvergelijker.nl kun je namelijk goede hosting voor je website vinden. Soms zie je alleen door de bomen het bos niet meer, er zijn namelijk erg veel hosting providers actief. Maar bij Hostingvergelijker.nl helpen ze daar graag bij om een keuze te maken, want snelle hosting is belangrijk. We leggen je eerst uit wat hosting is, wat er nodig is en waarom goede hosting belangrijk is.

Wat is hosting precies?

Als het over hosting gaat, dan gaat het erover dat je website via een server in verbinding staat met internet. Hierbij wordt je website gehost op een server, dit is een soort van computer en die staat 24 uur per dag aan. Deze is tevens aangesloten op internet. Het woord hosting komt van het woord ‘host’, gastheer. Het gaat over het huisvesten van je website.

Wat is er onder andere nodig voor hosting?

Bij webhosting zijn een aantal zaken van groot belang. Om te beginnen is er een sterke maar ook betrouwbare server nodig met flinke schijfruimte en een goed geheugen. Een goed en groot geheugen zorgt ervoor dat de server niet overbelast raakt en je website en of webshop altijd bereikbaar is voor bezoekers. Deze server moet ook opgedeeld worden in stukjes en hier zijn vakbekwame mensen voor nodig die dit kunnen automatiseren. Met de meeste hosting pakketten deel je deze server namelijk met meerdere klanten. Iedereen heeft dan zijn eigen stukje en dit noemen we dan ook Shared hosting (gedeelde hosting).

Dit zijn de basiselementen voor hosting echter komt er nog veel meer bij kijken. Je hosting moet namelijk ook gekoppeld worden aan je domeinnaam. Hier heb je nameservers voor nodig en een platform waar je DNS-instellingen kunt instellen. Meer hierover kun je lezen in onze website in de FAQ.

Waarom is goede hosting belangrijk?

Goede en snelle hosting is belangrijk voor je Google positie, maar ook voor je bereikbaarheid van de klanten. Mensen willen graag een website die snel opent en waarbij ze niet hoeven te wachten als zij door willen klikken. Daarom kun je maar beter investeren in goede hosting, dit haal je er namelijk snel weer uit.

Aandachtspunten goede hosting provider kiezen

Als je op zoek bent naar een goede hosting provider, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het vergelijken:

  • Eerst moet je weten om wat voor website het gaat, wat voor type, hoe groot wordt de website, wie gaat er mee werken, aan de hand van welk systeem wordt de website opgezet (CMS als WordPress)? WordPress website laten maken bij Precies.nl!
  • Wie gaat de website bijhouden? Als iemand hem gaat beheren met weinig kennis dan kun je je focussen op een provider met een goed bereikbare telefonische helpdesk.
  • Wat zijn de kosten voor de hosting?
  • Kies een goed bereikbare hosting provider die ook goed bekend staat (tip: online reviews lezen).