Terug naar nieuws
Laptop google

Maak jezelf vindbaar op Google

Je kent het vast wel… Je bent op zoek naar iets specifieks en besluit te gaan Googlen. Je krijgt honderden, als niet duizenden, resultaten. Op welke link klik je dan? Waarschijnlijk klik je op een van de eerst vijf links die Google als suggestie geeft. Soms vind je niet gelijk wat je zoekt en kijk je nog verder, maar de kans is erg klein dat je uiteindelijk op een link terecht komt die op de derde pagina van je zoekresultaten stond.

Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat 89% van alle mensen op een link van de eerste pagina klikt. Dit betekent dus dat als jouw website op de derde pagina terecht komt, je kans op kliks zeer klein is. Maar is dit nou belangrijk voor jouw bedrijf? En wat kun je doen om je vindbaarheid te verbeteren?

Alleen de beste zijn is niet genoeg

Zoals gezegd is het belangrijk om hoog terecht te komen op Google. Dit is zeker het geval als je een product verkoopt dat ook door andere bedrijven verkocht wordt. Als je concurrenten allemaal hoger eindigen bij de zoekresultaten op Google, heb je dikke kans dat de klant hier al gevonden heeft wat hij zocht. Ze zullen dan dus nooit terecht komen bij jouw bedrijf, ook al lever je betere service tegen een betere prijs. De klant moet je wel vinden.

Denk vanuit de klant

Een goede website zorgt ervoor dat je hoger op de resultatenlijst terecht komt. Als mensen meer tijd op je website besteden en je meer content op je website hebt, maak je Google blij. Dan zal Google je vervolgens weer belonen, door je hoger op de lijst zoekresultaten te plaatsen. Het is dus belangrijk dat je de klant ook écht kwaliteit biedt. Ook al besteed je nog zoveel geld aan goede online marketing, als je website niet goed in elkaar zit kom je er niet. Een kwalitatief goede website laten bouwen is daarom een must.

Laat dit over aan een specialist

Hoe Google precies selecteert welke bedrijven bovenaan komen te staan, is nog altijd niet helemaal duidelijk. Er zijn hier veel theorieën over, die ook weer met elke update veranderen. Als je verder ook nog iets anders te doen hebt (zoals je bedrijf runnen), is het verstandig om niet zelf aan de slag te gaan met dit ingewikkelde principe. Besteed het uit aan mensen die zich hier elke dag mee bezig houden en altijd op de hoogte zijn van de laatste updates van Google. Een marketingbureau inhuren is uiteindelijk veel efficiënter dan dit zelf willen doen. Laat het daarom aan de experts over, dan kun jij je bezighouden met andere zaken.