Terug naar nieuws

Linkbuilding anno 2021: do’s en don’t

Linkbuilding is een methode die al een lange tijd bekend is. Het is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie waarmee je jouw positie bij Google kan verbeteren. In 2021 is linkbuilding juist heel belangrijk. Tegenwoordig wordt bijna alles via het internet gedaan. Om die reden is het erg belangrijk dat jouw website goed bij Google staat zodat klanten je onder andere sneller kunnen vinden. Ben je benieuwd naar wat je wel en niet moet doen bij linkbuilding? Lees dan vooral verder voor een aantal belangrijke tips.

Bouw het op

Linkbuilding is dus een onderdeel van SEO. In het Nederlands staat het bekend om zoekmachineoptimalisatie. Met zoekmachineoptimalisatie wil je ervoor zorgen dat jouw website een goede positie heeft bij Google. Door linkbuilding te gebruiken, zorg je ervoor dat bijvoorbeeld andere websites links plaatsen die naar jouw website verwijzen. Zo kan een potentiële klant op jouw website terechtkomen.

Een hele belangrijke do op het gebied van linkbuilding is daarom dat je rustig moet beginnen. Linkbuilding is iets wat je het beste op een niet al te snel tempo kan opbouwen. Linkbuilding is wel een investering, maar als je het goed opbouwt, verdien je het juist terug op een langer termijn. Wanneer jouw website op een goede positie staat, hoef je het in feite alleen nog maar zo bij te houden.

Betrouwbare content

Om goede stappen te kunnen zetten met linkbuilding, is het van belang dat je betrouwbare content gebruikt. Dit heeft alles te maken met een natuurlijk linkprofiel. Google houdt namelijk jouw website in de gaten. Is jouw website volgens Google niet betrouwbaar? Dan is dat ongunstig voor je website. De kans is groot dat je in plaats van een hogere positie, juist een lagere positie krijgt.

Om die reden is het van belang dat je verschillende bronnen gebruikt. Denk aan blogs waarin een link naar jouw website wordt geplaatst of een influencer op Instagram die je een handje helpt. Vind je het lastig om te bedenken wat nou precies de meest geschikte bronnen zijn voor jou? Dan kan je altijd seo advies amsterdam inschakelen. Een gespecialiseerd bedrijf weet precies hoe het in elkaar zit en wat het beste bij jou past.

Kwaliteit boven kwantiteit

Verkies de kwantiteit niet boven de kwaliteit. Veel mensen denken namelijk dat je bij linkbuilding zoveel mogelijk links moet hebben die naar jouw website verwijzen. Dit is echter niet de juiste aanpak. Door snel heel veel links te verkrijgen, zorg je er juist voor dat Google je als onbetrouwbaar ziet. Dit heeft wederom te maken met het natuurlijk linkprofiel. Probeer er daarom voor te zorgen dat de links van goede kwaliteit zijn. Dit kan je doen door goed onderzoek te doen naar welke strategie het beste bij jou past. Wellicht is social media een goed idee voor jou.

Het is belangrijk dat de links die naar jouw website verwijzen ook echt overeenkomen met de inhoud van je website. Probeer je daarom echt te richten op de kwaliteit. Kwaliteit zal je alleen maar meer helpen bij linkbuilding. De kwantiteit doet er tegenwoordig niet meer zo heel veel aan toe. Google kijkt er dwars doorheen.