Terug naar nieuws
klantenbestand groeien

5 tips om je klantenbestand te laten groeien!

Het belangrijkste in een organisatie zijn natuurlijk de klanten. Één van de grootste succesfactoren voor een bedrijf is het creëren van tevredenheid onder jouw klanten. Maar hoe houdt je jouw klanten dan tevreden en hoe vergroot je, je klantenbestand. Wil jij je klantenbestand ook laten groeien? Lees dan snel dit bericht over hoe je in 5 tips je klantenbestand kan laten groeien.

1. Tevredenheid

Voordat je meer klanten naar jouw bedrijf kan trekken is het belangrijk om te weten waarom de huidige klanten bij jouw klant zijn. De beste manier om hierachter te komen is om simpelweg te vragen naar de mening van de klant betreft jouw bedrijf, jouw producten en of diensten en de services. Daarnaast kun je ook altijd een enquête afnemen telefonisch of online. Aan de hand van deze resultaten kan je nog beter bepalen wat de Unique selling points zijn en wat er verbetert kan worden

2. Communicatie

Communicatie is een belangrijk middel om jouw klanten te binden en te behouden. Als de klant de communicatie als persoonlijk en duidelijk ervaart zal hij zij zich belangrijk voelen en sneller terugkomen. Bij nieuwe klanten is het natuurlijk zeer belangrijk om persoonlijke aandacht te geven. Hierdoor voelt de klant zich meteen op z’n gemak en bekend.

3. Verleid bezoekers

Een veel gebruikt middel om emailadressen te krijgen is door middel van korting of een gratis artikel. Door deze emailadressen te vragen krijg je ook klanten die geïnteresseerd zijn in jouw producten. Je krijgt hiermee klanten die op korte termijn en op lange termijn geïnteresseerd is in jouw bedrijf.

Maak het voor je klanten gemakkelijk om zich in te schrijven. Zorg ervoor dat op elke pagina een mogelijkheid is om zich in te schrijven. Klanten komen ook vaak binnen op andere pagina’s dan de homepage. Hierdoor is het van belang om het inschrijven vaker aan te bieden.

4. Koppel aan CRM

Zorg ervoor dat je CRM-database wordt vergroot met e-mailadressen waar je naar toe mag mailen. Door het koppelen van CRM aan je website kan je jouw bezoekers om zetten naar leads. Alle gegevens van de ingeschreven adressen worden ook automatisch omgezet zodat hier weer handig gebruik van gemaakt kan worden.

5. Social media voor bedrijven

Zorg dat je klanten jouw willen volgen op social media. Maak je berichten interessant en grappig voor jouw klanten zodat zij jouw willen volgen. Of vertel alle nieuwe ontwikkelingen in het bedrijf.  Hiermee verhoog je ook nog eens naamsbekendheid.

 

Wil jij een professioneel website laten bouwen? Neem een kijkje op onze website voor al onze mogelijkheden!