Terug naar nieuws

Kiezen voor aluminum jaloezieën op maat

Aluminium jaloezien kopen voor vochtige ruimtes? Aluminium jaloezieën passen altijd in badkamers en keukens. Vroeger waren keukens en badkamers vooral functionele ruimtes om te koken en te douchen. De laatste jaren zien we echter een interessante trend in de residentiële sector. Keukens en badkamers zijn steeds belangrijker geworden en moeten aan steeds meer eisen voldoen. Tegenwoordig zijn comfort de norm, evenals functionaliteit. Maar hoe zorg je ervoor dat je keuken en badkamer hygiënisch en comfortabel zijn? Keukens worden geplaagd door vetvlekken en kookluchtjes, en badkamers met condens en vocht.

Erg handig voor in de badkamer

Aluminium jaloezieën worden meestal geleverd met een stalen doos. Het ziet er op het eerste gezicht leuk uit, maar als je het in de badkamer of keuken hangt, kom je er al snel achter dat het uiteindelijk niet ideaal is. Staal roest immers en dat ziet er niet goed uit. Gelukkig kunnen deze jaloezieën geheel in aluminium geleverd worden. Dit maakt het niet alleen erg stevig om naar te kijken, maar ook bestand tegen eventueel vocht.

Voordelen en nadelen van aluminium jaloezieën

Aanvankelijk zijn er veel interessante voordelen verbonden aan het gebruik van aluminium jaloezieën. Vooral de uitstekende warmtewerende eigenschappen van het materiaal maken aluminium een populaire keuze voor jaloezieën. Aluminium staat erom bekend dat het geen licht doorlaat. Aluminium jaloezieën hebben ook een belangrijk bijkomend voordeel ten opzichte van houten jaloezieën. In tegenstelling tot de houten varianten is aluminium juist vochtbestendig. Bijgevolg zijn ze eenvoudiger te reinigen met behulp van een beetje water en wat zeep.

Hier kort de nadelen:
Van aluminium jaloezieën is bekend dat ze relatief veel stof kunnen opvangen
Aluminium heeft een beperkt geluidsisolerend effect
Aluminium heeft een koudere uitstraling dan, bijv. hout

Aluminium schoonmaken

Voor het reinigen van uw aluminium jaloezieën zijn er speciale spaak borstels verkrijgbaar. Voor een primaire reiniging verwijdert u de jaloezieën en laat u ze een paar uur in een sopje in het bad weken. Spoel ze daarna af onder de douche.
Bekijk alle jaloezieën op maat