Terug naar nieuws
SEO trends

Houd de SEO trends in de gaten

Houd de SEO trends in de gaten

 

Als je op SEO (search engine optimalization) inzet, probeer je op organische wijze bovenaan de zoekresultatenlijst van Google (of andere zoekmachines) te komen. Deze strategie vergt enige kennis, maar het levert je meer bezoekers op dan SEA (search engine advertising). De trends veranderen echter. Google wordt steeds slimmer en speelt op diverse manieren in op het gedrag en de behoeften van de internetgebruikers. De regels en trends rondom SEO zijn dan ook veranderlijk. Om ervoor te zorgen dat jouw website en onderneming alsnog goed vindbaar is, is het belangrijk op deze trends in te spelen.

Gesproken zoekopdrachten nemen in rap tempo toe

Dankzij persoonlijke assistenten als Siri, Google Now, en Cortana nemen de gesproken zoekopdrachten toe. Vooral onder jongeren. Inmiddels wordt 20% van de zoekopdrachten via de persoonlijke assistenten uitgevoerd waarvan 55% van de jongeren dit dagelijks doet. Het gebruik van gesproken zoekopdrachten zorgt voor een verschuiving in het zoekgedrag en de bijbehorende termen. Gesproken zoekopdrachten zijn vaker volledige zinnen en beginnen met woorden als “waarom” en “hoe”, terwijl getypte zoekopdrachten bestaan uit steekwoorden. Ook zijn gesproken zoekopdrachten langer. Jouw website moet ook op basis van deze combinatie aan woorden vindbaar zijn waardoor je af en toe jouw content moet updaten.

Responsive design is van levensbelang

Een van de SEO trends is het faciliteren van een website met een responsive design. Met een responsive design is alle content op jouw website toegankelijk voor alle schermformaten, van een ouderwetse desktop tot kleine smartphone. Google herkent namelijk de verschuiving van het internetgebruik naar deze kleine schermen en kent een responsive website een hogere score toe. Naast de identieke content is ook de snelheid van belang. Als je mobiele website sneller laadt dan anderen verschijn je hoger in de lijst. Inmiddels kun je niet meer om deze SEO trend heen.