Hoe wek je vertrouwen met je website?
Hoe wek je vertrouwen met je website?
Iedereen kan een website lanceren. Deze laagdrempeligheid is prettig, maar brengt ook risico’s met zich mee. De online diensten en winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Helaas zijn niet alle ondernemingen oprecht. Zo worden bestellingen niet geleverd, terwijl de betaling reeds is voldaan. Of er blijkt geen telefoonnummer te zijn. Door nare ervaringen worden internetgebruikers voorzichtiger. De website en achterliggende partij worden onder de loep genomen. Oogt het betrouwbaar? Durf ik met dit bedrijf in zee? Wat als ik achteraf klachten heb? Om twijfelaars voor te zijn, wil je een betrouwbare website optuigen.
Geef je website een gezicht
Een betrouwbare website heeft een gezicht. Uiteindelijk willen internetgebruikers zaken doen met personen. Zij willen de partij en hun medewerkers leren kennen. Zet daarom je team online. Idealiter gebruik je hierbij foto’s en individuele contactgegevens (e-mail en / of telefoonnummer). Eventueel kun je je medewerkers een korte beschrijving van hunzelf laten schrijven zodat de foto’s ook een achtergrond hebben. Daarnaast is het erg belangrijk om contactgegevens te publiceren, en niet op een onbereikbare pagina. In veel gevallen wordt er niet gebeld, maar fungeert een telefoonnummer als vangnet: “Als ik dit nummer bel, krijg ik een persoon aan de lijn”.
Straal autoriteit uit en deel ervaringen
Op je website wil je aantonen dat je een professional bent. Je hebt kennis van je vakgebied én in het zaken doen. Een betrouwbare website is voorzien van belangrijke keurmerken en eventuele certificaten. Hiermee laat je zien dat je een autoriteit bent in het vak. Daarnaast kun je klanten waarmee je zaken gedaan hebt, vragen om een testimonials. Hoewel kritische internetgebruikers weten dat je alleen je succesverhalen met hen deelt, is in ieder geval duidelijk dat zij niet de eersten zijn met wie je zaken doet. Eventueel kun je, als zij aangeven interesse te hebben, referenties opgeven.