Terug naar nieuws

Hoe kan je het beste je webshop promoten?

Hoe kan je het beste je webshop promoten?

Een domeinnaam en een goede webhost zorgen voor de verbinding van de webshop met het wereld wijde web. De webshop is nu open for business. De klanten kunnen nu vanzelf binnenstromen. Tenminste wanneer ze weten van het bestaan van de webshop. Als de webshop stabiel draait en alles goed is ingesteld is de volgende stap het promoten van de webshop. Wat kun je doen?

Offline promotie

We starten met de meest ongebruikelijke vorm om een webshop te promoten. Veel mensen zullen het niet direct adviseren. Het is echter belangrijk om ook offline de webshop te promoten. Denk hierbij aan het netwerk wat je hebt. Kies ervoor om iedereen te vertellen dat er een webshop is. Iedereen kan vervolgens ook weer een goed woordje voor de webshop doen voor anderen. Met flyers en posters of zelfs een klein visitekaartje is dit te realiseren. Het is goed om te gebruiken.

Online promotie

Wat meer voor de hand ligt is het online promoten van de webshop. Het kan gebeuren met content marketing, seo (search engine optimisation), betaalde advertenties op het internet en op social media. Ook kunnen video’s en mail gebruikt worden om de webshop te promoten. Natuurlijk hebben we het niet over spam bij mail. Het gaat vooral om het automatisch opvolgen van mensen welke interesse hebben en een relatie onderhouden met de bestaande klanten. Het is goed om een relatie op te bouwen met de mogelijke klanten en de bestaande klanten.

Social media

We noemen social media graag apart. Het is namelijk een bijzonder item waar snel en goed gescoord kan worden. Het is de plek waar veel mensen zijn en waar ook de doelgroep van de webshop is. Steeds vaker bouwt men een succesvolle webshop op door veel bezoekers uit social media te krijgen. Daarnaast is het ook nog goed voor de zoekmachine rankings.