Terug naar nieuws

Effectieve linkbuilding strategieën voor 2022

In dit moderne tijdperk zijn de meeste mensen die kleine bedrijven runnen zich bewust van het belang van het gebruik van strategieën voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) om een ​​hoge positie, idealiter nummer één, op zoekmachines te krijgen. Je weet dat je niet zomaar een website kunt maken en vervolgens kunt wachten tot nieuwe klanten op je virtuele deur kloppen. Als digitale marketing nieuw voor je is, kan het echter moeilijk zijn om precies te weten waar je moet beginnen om je bedrijf online te promoten. Als je al content van hoge kwaliteit op je website hebt staan ​​(blogposts, video’s, belangrijke infographics, enzovoort), is linkbuilding een gemakkelijke manier voor beginners om de zoekmachineoptimalisatie van hun website te stimuleren.

Wat is linkbuilding en waarom is het waardevol?

Andere websites laten verbinden met een pagina op je eigen website staat bekend als linkbuilding. Het verkrijgen van een paar links van hoge kwaliteit heeft de voorkeur boven veel links van lage kwaliteit of spam. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO omdat volgens zoekmachines het aantal links naar je website een van de belangrijkste ranking factoren is. Als je wilt dat je website hoger scoort, moet je weten hoe je veel links van andere websites kunt krijgen. Je kunt veel links hebben, maar de kwaliteit van de links is belangrijk. Als de meeste backlinks naar je site afkomstig zijn van sites met spam, zal dit je positie in de zoekmachine nog meer schaden.

Hoe doe je linkbuilding?

Om kwaliteitsbacklinks te krijgen moet je inhoud van hoge kwaliteit maken en voordelen bieden aan veel mensen. Verschillende soorten inhoud krijgen meestal veel backlinks, zoals infographics, statistieken, handleidingen en video’s. Bovendien is gastbloggen een manier om links op te bouwen door een gast te zijn op een andere website en artikelen te schrijven voor die website om te publiceren. Plaats dan een link naar je eigen website. Je kunt ook koppelingen maken door de inhoud die je op bepaalde online forums hebt gemaakt te delen. Als je lid wordt van een online forum, vooral als het een groot forum is, zullen veel mensen je content bekijken. Ten slotte kun je linkbuilding doen met gebroken links. Gebroken links zijn links die noch bezoekers noch zoekmachines kunnen bereiken. Bovendien is het bouwen van gebroken links een strategie die website-eigenaren helpt om verbroken links te herstellen door een link naar je website te plaatsen. Als je een verbroken link op een website vindt, kun je inhoud maken die overeenkomt met de verbroken link.

Waar je op moet letten bij het bouwen van links

Linkbuilding moet natuurlijk gebeuren. Als je duizenden backlinks tegelijk krijgt of als de backlinks afkomstig zijn van sites met ankertekst die vergelijkbaar is met die van jou, dan is dit misschien niet natuurlijk. Doe het langzaam en bouw links op goede sites zodat zoekmachines de links op je site goed zullen vinden. Bovendien helpt het helemaal niet om veel backlinks van spamsites te krijgen. Je moet dus ook letten op wat voor soort websites naar je teruglinken. De waarde van je positie in zoekmachines stijgt, naarmate de kwaliteit van je website stijgt. Ten slotte is het doen van linkbuilding niet eenvoudig en kost het tijd. Als je denkt dat je er geen tijd voor hebt, kun je een SEO-bureau gebruiken of zoekmachine optimalisatie uitbesteden die je kan helpen bij het maken van linkbuilding.