Terug naar nieuws

Je bedrijf op Google maps, hoe doe je dat?

Je bedrijf op Google maps, hoe doe je dat?

In een tijd waarin we bijna vergroeid zijn met onze mobiele telefoon is er geen aspect van ons leven meer waar we ‘m niet voor gebruiken. Zo ook voor het navigeren door een stad of het vinden van een bepaald adres. Eenvoudig tikken we het adres in op Google maps en voilà: er wordt binnen enkele seconden een gedetailleerde routebeschrijving aan ons gepresenteerd. Maar niet alleen adressen zijn vindbaar op dit sociale medium. Ook bedrijven kunnen zich aanmelden en zo hun plek markeren op de kaart van Google maps. Lijkt je dat wel wat? We leggen je graag uit hoe dat precies in z’n werking gaat.

Het belang van Google maps

Maar eerst de volgende vraag: waarom zou je eigenlijk al die moeite doen om je bedrijf vindbaar te maken op de kaart? Dat is simpel, omdat je je klanten daarmee een grote dienst verleent. Je wilt natuurlijk graag dat mensen je bedrijf bezoeken en dan helpt het om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor je bezoekers. Wanneer zij op Facebook of op internet zien dat er een automatische routebeschrijving via Google maps beschikbaar is zonder dat zij daarvoor zelf het adres hoeven in te voeren, dan is het voor je klanten extra aantrekkelijk om die stap te nemen. Ook helpt het om je bedrijf vindbaar te maken. Wanneer jouw bedrijf namelijk op maps in een bepaalde omgeving geregistreerd staat dan zal je bedrijf ook eerder verschijnen bij zoekopdrachten naar lokale plekken. En dat is zeker mooi meegenomen.

Hoe voeg je je bedrijf toe aan Google maps?

Surf naar google.com/places/ en je ziet vanzelf de button ‘get started’ staan. Log daarna in met je Google-account. Vervolgens vraagt Google om je telefoonnummer en nog een hele hoop andere gegevens over je bedrijf. Zaak is het om deze lijst zo volledig moment in te vullen. Let bij het invullen ook op je belangrijkste zoekwoorden. Zorg dat deze meerdere keren in de lijst terugkomen. Voeg vervolgens nog wat leuke foto’s en video’s toe om het voor de bezoekers nog aantrekkelijker te maken en klaar is kees!