Terug naar nieuws

3 tips om een WordPress website te ontwerpen

Wil je een WordPress website ontwerpen? WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) wereldwijd. Veel mensen maken gebruik van WordPress omdat het voor iedereen geschikt is; van een freelancer tot een groot bedrijf. Iedereen kan ermee werken, het is zelfs mogelijk om zelf een design te ontwerpen. Of je nu een blog, portfolio of webshop wilt creëren; het ontwerp speelt een belangrijke rol.

In deze blog geven we je drie tips die je helpen bij het ontwerpen van een opvallende WordPress website.

1. Kies een passend thema

Heb je WordPress gedownload op je laptop of desktop? Dan heb je de eerste stap al gezet. Vervolgens is het tijd om een thema te kiezen. Het juiste thema vormt namelijk de basis van het ontwerp. Je kunt kiezen uit gratis thema’s, maar er zijn ook betaalde varianten die net wat meer mogelijkheden bieden. Het is belangrijk dat je voor een thema kiest dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed past bij wat je wilt uitstralen. Natuurlijk kun je altijd op een later moment de kleuren en lettertypen aanpassen.

2. Houd het overzichtelijk

Houd je veel van kleuren? Dan betekent dit niet dat je ontwerp veel verschillende kleuren moet bevatten. Het is belangrijk dat je een overzichtelijke website creëert. Een rommelige of super kleurrijke lay-out kan bezoekers namelijk afschrikken. Denk goed na over de kleuren die je gebruikt en zorg voor een duidelijke navigatie. Een bezoeker moet namelijk in een oogopslag kunnen zien waar hij heen wil. Gebruik daarom overzichtelijke menu’s en categorieën.

3. Denk ook aan de technische zaken

Wanneer je een WordPress website ontwerpt, denk je veelal aan de uitstraling en de lay-out. Maar je moet de technische zaken niet vergeten. Je wilt natuurlijk een gebruiksvriendelijke website creëren, dit doe je door de laadtijd te optimaliseren en de site responsief te maken.

Wil je graag een WordPress website maken, maar heb je hier zelf geen verstand van? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Bas Martens helpt je graag! Deze freelance WordPress specialist bouwt samen met jou de perfecte website.