Terug naar nieuws

3 tips bij het kiezen van goede webhosting

Ben je op zoek naar een geschikte webhostingpartij? Tegenwoordig heb je tientallen webhostingpartijen, waardoor het lastig is om een goede te kiezen.

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het uitbesteden van je WordPress webhosting, zodat jij een goede keuze maakt.

Wat is webhosting eigenlijk?

Webhosting is het huren van een gedeelte van je server, waarop je alle bestanden van je pagina’s kunt opslaan. Deze servers zijn op ieder moment van de dag actief. Hierdoor hebben bezoekers ten alle tijden toegang tot je website.

Waarom WordPress?

Je hebt diverse systemen om je content toe te voegen. Eén van de betere systemen is WordPress. Het grote voordeel aan WordPress is dat je gratis websites kan aanmaken. Op WordPress.org is meer geschikt voor zakelijke websites, omdat je hierop software kan ontwerpen en beheren.

Verder is WordPress erg gebruiksvriendelijk. Zonder technische kennis kan je met WordPress gemakkelijk pagina’s aanmaken. Je hebt amper kennis van WordPress nodig om hiermee overweg te kunnen.

Tot slot is het systeem van WordPress SEO-vriendelijk. Het systeem heeft een goede websitestructuur en heeft een gemakkelijke interface.

Webhosting vergelijken

Het is dus aan te raden om een website met WordPress te bouwen. Hieronder lees je 5 tips bij het kiezen van een goede WordPress webhosting:

1.)    Controleer of je kan kiezen uit alle PHP-versies

Op WordPress heb je diverse PHP-versies. Dit is een stukte software dat aanwezig is op de server, waarmee de server de instructie op de scripts kan verwerken. Om bepaalde webhosting te kunnen gebruiken moet je website over een bepaalde PHP-versie beschikken. De meest recente PHP-versie is de PHP 5. Kies een provider uit die deze versie ondersteunt.

2.)    Ga voor snelheid

Ten tweede is het zeer belangrijk om een hosting provider te kiezen die erg snel is. Een algemene regel is dat je website binnen twee seconden geladen moet zijn. Wist je dat Shopzilla 25 procent meer pageviews kreeg, nadat de laadtijd werd teruggebracht van 7 naar 2 seconden?

Ontdek daarom waar de server staat. Als je bijvoorbeeld een Nederlandse website hebt is het verstandig om je website ook in Nederland te laten hosten. Dit maakt over het algemeen de verbinding tussen de browser en de server een stuk sneller.

Kies ook voor een hostingpartij met een extra cachinggeheugen. Dit is de plaats waar gegevens over je website worden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan gebruikersnamen en wachtwoorden, maar ook content, zoals afbeeldingen en tekst. Doordat gegevens op de lokale schijf worden opgeslagen kan de website voor de bezoeker extra snel geladen worden.

3.)    Prioriteit aan veiligheid

Tot slot is het belangrijk om een hostingpartij te kiezen die aandacht besteedt aan de veiligheid van je websites. Kies bijvoorbeeld voor een provider die automatisch je wordpress website update en een snelle service heeft om beveiligingslekken op te lossen. Door goed te vergelijken is de kans op een hackaanval een stuk kleiner geworden.

Tot slot: Lees ook altijd de reviews van een hostingprovider. Heeft de provider 4 of meer sterren? Dan weet je bijna zeker dat je goede hosting krijgt.